Almere Vandaag - Volkstuin onder glas te huur
Gepubliceerd 23 maart 2012 23:57 | Laatste update 23 maart 2012 23:57

ALMERE/TAMAR DE VRIES - Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement Kom in de Kas op 31 maart kunnen bezoekers in de Buitenvaart een volkstuintje huren. Dat kan bij Onze Volkstuinen onder Glas aan de Linnaeusweg 20 A.

Het teeltvak van één glasvolkstuin is 42 vierkante meter. ,,Volkstuinieren is een uitkomst voor mensen die hun eigen groente willen verbouwen, want groenten zijn duur. Bovendien vinden veel mensen zelfverbouwde groenten veel smakelijker’’, zegt Ron van Zwet van Onze Volkstuinen onder Glas.

,,Voordeel is ook dat er met deze methode niet in weer en wind getuinierd hoeft te worden’’ vervolgt Van Zwet. ,,De huurprijs hangt af van welk pakket je kiest. Glastuinders kunnen ervoor kiezen dat wij alles voor ze doen. Van planten, oogsten, onkruid wieden tot watergeven. Ze kunnen ons ook alleen het wieden en watergeven laten doen. Het luxe pakket houdt in dat je twee keer per week een kist groente komt halen.’’

Net als in een gewone volkstuin kunnen tuinders langskomen wanneer het hen uitkomt. De kassen zijn elke dag open van acht uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds.

De kwekerij helpt de huurders bij verkoop van de oogst als deze te overvloedig is voor eigen gebruik. ,,Sommigen zeggen ’ik heb geen zin om een hele week sperziebonen te eten. Dat verkoopt de kwekerij dan.’’ Er is plaats voor 130 klanten. Aan Kom in de Kas doen dit jaar twaalf kwekerijen mee. Meer informatie: www.buitenvaart.com.

Meer nieuws
Meest gelezen