Almere Vandaag - Ilse: Feest in Poort
Gepubliceerd 25 mei 2012 20:47 | Laatste update 25 mei 2012 20:47

Met deze zomerse temperaturen doet Almere Poort me denken aan Alice Springs. Een stad midden in de woestijn, geïsoleerd van de omgeving, een plek waar je niet komt tenzij het je bestemming is. Ik moet in een begeleid-wonen flat zijn voor een interview met een bijzondere stadsgenoot.

"Ik k-k-ken hier nog maar weinig mensen," vertelt Rick me. "En d-d-daarom organiseer ik een b-b-buurtreceptie. Voor nieuwe contacten." Rick zit in een rolstoel. Zijn handen zijn verkrampt, het praten gaat lastig en zijn blik draait steeds weg. Niet echt iemand waar je op straat makkelijk een praatje mee maakt, al is maar doordat hij in zijn rolstoel niet op ooghoogte met andere volwassenen is. Maar Rick straalt. En vertelt vol overgave over zijn dromen, idealen en wat hij allemaal heeft bereikt: een naamkaartje met ’vrijwilliger’ daarop, de titel projectmanager en nu al allerlei nieuwe contacten. Voor hem is de buurtreceptie nu al geslaagd.

Rick doorkruiste in zijn rolstoel alle stoffige straten van Poort om de winkeliers te vragen mee te doen en heeft met alle schooldirecteuren van het stadsdeel gepraat. "D-d-dit werk maakt me z-z-zo gelukkig," zegt hij oprecht. En ik voel me schuldig, omdat ik net nog zat te klagen over de ’niet te harden temperaturen’ en over mijn lijf dat nog niet bikini-klaar is en de moeilijke bereikbaarheid van Poort. Wat zeur ik nu eigenlijk toch? Rick is mijn reality check. Dapper, energiek en vol blijdschap. Over precies één week is het zover. Ik hoop dat heel Poort naar Ricks Buurtreceptie komt. 2 Juni van 16.00 – 20.00 in de VIPlounge bij het Arte College.

Meer nieuws
Meest gelezen