Almere Vandaag - Staatsbosbeheer schenkt Almere eerste boom voor Floriade
V.l.n.r.: Districtshoofd Nick de Snoo van Staatsbosbeheer, burgemeester Jorritsma, boswachter Herman Hake van Staatsbosbeheer, wethouder Duivesteijn en de heer Appelhof van provincie Flevoland. Gepubliceerd 25 september 2012 9:50 | Laatste update 25 september 2012 9:53

ALMERE - Almere heeft de eerste boom voor de Floriade van 2022 al binnen. Namens Staatsbosbeheer overhandigde boswachter Herman Hake afgelopen maandag in gebouw De Voetnoot een flinke rode beuk aan burgemeester Annemarie Jorritsma. Staatsbosbeheer wilde Almere op deze wijze feliciteren met het binnenhalen van de Floriade van 2022.

Staatsbosbeheer heeft met de gemeente Almere al jaren een hechte groene relatie. ,,De mogelijkheid het internationale evenement voor het eerst in Flevoland te organiseren vergroot de mogelijkheden voor samenwerking in Almere nog verder. Wij verheugen ons hier enorm op en zien kansen op vele terreinen, waaronder natuur en recreatie'', verklaart Staatsbosbeheer.

De gemeente Almere en Staatsbosbeheer zijn al sinds de aanleg van Zuidelijk Flevoland met elkaar verweven. Staatsbosbeheer werkte mee aan het creëren van een aantrekkelijke woonomgeving voor alle inwoners van Almere. ,,Van het Kotterbos en de Oostvaardersplassen aan de noordkant van de gemeente tot Almeerderhout, Stadslandgoed de Kemphaan en het Kromslootpark in het zuiden. De uitgebreide gezamenlijke ervaringen komen bij de organisatie van de Floriade goed van pas'', aldus Staatsbosbeheer.

Meer nieuws
Meest gelezen