Almere Vandaag - Icedôme in race voor schaatsbaan
Gepubliceerd 21 december 2012 21:32 | Laatste update 21 december 2012 21:32

ALMERE/MICHEL VAN DEN BERGH - Het consortium Icedôme Almere is samen met Zoetermeer en Thialf Heerenveen in de race voor het nieuwe Nationale IJstopsportcentrum en de Topwedstrijdaccommodatie. Het NOC-NSF en de KNSB gaan hier via een onafhankelijke procedure over beslissen. Eind mei 2013 moeten de kandidaten hun definitieve plannen inleveren.

Voor het NOC-NSF en de KNSB staat bij de keuze het belang van de topsport, de talentontwikkeling en de sportparticipatie voorop. De financiële aspecten van de plannen, inclusief de financiële consequenties voor de sportbonden wegen ook zwaar mee. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is betrokken bij de procedure om te kijken naar de juridische aspecten, zoals ondermeer of er geen sprake is van staatsteun en of wel eerlijke concurrentie plaatsvindt.

Folkert Buiter, initiatiefnemer van Icedôme Almere, is in gesprek met een grote exploitant en hoopt hier in maart en uiterlijk medio april overeenstemming mee te bereiken.

,,Het ziet er goed uit en we gaan gewoon bouwen’’, zegt hij vol vertrouwen. Hij schat de kansen van Almere hoog in. Niet alleen vanwege de plannen, maar ook vanwege de centrale ligging.

Buiter is zeer te spreken over de medewerking van de gemeente Almere. ,,De wethouders Scholten en Peeters trekken er hard aan’’, aldus Buiter.

Meer nieuws
Meest gelezen