Almere Vandaag - Almeerplant daagt gemeente voor rechter
Gepubliceerd 18 januari 2013 11:11 | Laatste update 18 januari 2013 11:11

ALMERE/JPZ - Jarenlang onderhandeld met de gemeente, tonnen geïnvesteerd om te voldoen aan alle regels en dan krijgt een kweker in de buurt zonder nadere restricties vergunning voor een verkoopgedeelte in de kas. De eigenaar van een groot tuincentrum in aanbouw aan de Hugo de Vriesweg vindt het rechtsongelijkheid en daagde de gemeente Almere donderdag voor de rechter.

Zijn bezwaar tegen de vergunning aan de Huyskweker is vorig jaar niet eens in behandeling genomen, omdat het een dag te laat binnenkwam. En dat terwijl de gemeente Almere de vergunning aan deze kweker juist ’van rechtswege’, zonder nadere voorwaarden heeft moeten verlenen, omdat de aanvraag te lang op de plank is blijven liggen.

De eigenaar van Almeerplant, nu nog aan de Monteverdiweg gevestigd, zegt niets tegen zijn collega en toekomstige buurtgenoot te hebben, maar wel tegen het beleid van de gemeente. ,,Er zijn daar meer kwekers in de buurt en een groot aantal verkeert in moeilijkheden. Straks kan iedereen hier maar te hooi en te gras een tuincentrum beginnen", aldus de eigenaar van Almeerplant.

Hij is zelf jaren en jaren bezig geweest met onderhandelen met ambtenaren over een plek voor een ’xxl-tuincentrum’, zoals het op de website heet. Hij moest aan vele voorwaarden voldoen om zijn complex geschikt te maken voor winkelend publiek.

De gemeente bleef via zijn woordvoerder vasthouden aan het standpunt: te laat is te laat, ook al is het maar een dag. En ook al was het door traagheid van de gemeente dat vergunning automatisch moest worden verleend aan de Huyskweker voor verkoop in de kas. Dat is bij wet geregeld om overheden te dwingen voortvarend te reageren.

De bestuursrechter doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws
Meest gelezen