Almere Vandaag - 18,7 miljoen voor groot onderhoud
Gepubliceerd 7 februari 2013 10:59 | Laatste update 7 februari 2013 10:59

ALMERE/MICHEL VAN DEN BERGH - De gemeente Almere trekt dit jaar 18,7 miljoen euro uit voor het programma ’Groot Onderhoud en Vervangingsinvesteringen in de Openbare Ruimte’. Ook wordt ruim 830.000 euro uit de rioolheffing vrijgemaakt voor grote rioleringsprojecten in de stad.

In de afgelopen jaren zijn er veel klachten gemeld over het slechte wegdek van de Markerdreef en de Spoordreef. Dit jaar worden deze gerenoveerd.

Ook vindt er groot onderhoud aan de Stedendreef plaats. De werkzaamheden vallen samen met de geplande verbreding van de dreef.

De hoofdstructuur van het fietsnetwerk krijgt prioriteit. De hoofdfietspaden worden dit jaar dan ook verbeterd. Verder worden ongeveer vijftien bushaltes vervangen en wordt de toegankelijkheid van de bushaltes verbeterd door het hoogteverschil met de bus te verkleinen.

Voor zogenaamde laanbomen is een meerjarenplan opgesteld. Langs veel hoofdwegen, hoofdwatergangen en stadsgrachten zijn bomen vroeger dicht op elkaar geplant om snel een gevulde bomenlaan te krijgen. Die bomen hebben nu echter de ruimte nodig om zich te ontwikkelen.

Door bomen te kappen krijgen de overgebleven bomen de benodigde ruimte en bespaart de gemeente Almere jaarlijks ook nog eens 40.000 euro. Het uitdunnen vindt in 2013 onder meer plaats langs de Polderdreef, het Pirellipad/Groene Meridiaan, de Muziekdreef, het Beatrixpark. Ook worden de grachten bij Literatuurwijk Noord, Parkwijk West en Centraal, Filmwijk Noord en Zuid aangepakt.

Volgens berekeningen van de gemeente zijn er circa honderd speeltoestellen in Almere aan vervanging toe. Daarvan worden er dit jaar nog zestig vervangen. De overige speeltoestellen zullen worden gerepareerd over verwijderd.

De toestand van de riolering in de Bloemenbuurt-Zuid vraagt volgens de gemeente om extra ingrepen. In de omgeving van het Bougainvillepad wordt daarom een deel van het riool vervangen. In de Korenbloemweg worden de huisaansluitingen vervangen. Ook wordt een deel van het riool in de Grienden vervangen.

Meer nieuws
Meest gelezen