Almere Vandaag - Supermarkt in retailpark Poort kon wel in 2008
Gepubliceerd 7 februari 2013 11:12 | Laatste update 7 februari 2013 11:49

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Het was toch mogelijk om een supermarkt in het retailpark in Almere Poort te starten in 2008.

Dit ondanks dat de gemeenteraad dacht dat het daar uitgesloten was zoals stond beschreven in de afspraken tussen ontwikkelaar TCN en de gemeente. Dat blijkt uit een brief die de directeur van het Projectbureau Almere Poort heeft gestuurd naar Rudy Stroink, directeur van het inmiddels grotendeels failliet verklaarde TCN.

In de brief, die in het bezit is van de redactie van Almere Vandaag, staat: ’Echter een supermarktontwikkeling zou voor ons acceptabel kunnen zijn als deze werkelijk een vernieuwend concept behelst én als de ontwikkelaar van het stadsdeelwinkelcentrum in Olympiakwartier West daar mee instemt. Als aan deze condities is voldaan, dan kunnen wij instemming verlenen aan een supermarktontwikkeling.’ De brief is ondertekend door de directeur van het projectbureau Almere Poort en werd gestuurd als begeleiding bij het definitieve hoofdlijnendocument voor de bouwontwikkeling voor Olympiakwartier Oost, beter bekend als het retailpark in Poort. De dagtekening van de brief is 18 juli 2008.

In de brief wordt ook een prijsvoorstel gedaan wat betreft de verhoging van de grondprijs als TCN er een supermarkt wil realiseren.

Verantwoordelijk wethouder Adri Duivesteijn laat weten dat hij de brief inmiddels kent, maar er niet van op de hoogte was. ,,Wij hebben contractueel met de ontwikkelaar in 2010 afgesproken dat er nooit een supermarkt ontwikkeld mag worden zonder onze toestemming. Er is ook nooit een reactie geweest op dit voorstel voor zover mij bekend is. Dit is iets spannender maken dan dat het is’’, aldus Duivesteijn vanochtend.

De woordvoerder namens de partij die het park in het Olympiakwartier wil ontwikkelen wil niet reageren.

Meer nieuws
Meest gelezen