Almere Vandaag - 'Al meer dan vijftig procent leeg'
Gepubliceerd 8 februari 2013 22:58 | Laatste update 9 februari 2013 12:33

ALMERE / JEROEN OOSTERHEERT - Het is rustig in DoeMere. Heel rustig voor een vrijdagmiddag. Dat was een paar jaar geleden wel anders. ,,Eigenlijk kunnen ze het hier net zo goed afbreken. Er staat al meer dan vijftig procent leeg en ik denk niet dat het ooit nog beter gaat worden.’’

Niles Lindenhols van Profijt Meubel en werkzaam in het winkelcentrum Doemere is helder. Net zo duidelijk als de dame bij de Blokker die over een maand gaat sluiten en de bedrijfsleider van de Praxis die nog niet weet hoe lang zijn winkel nog open blijft in het winkelcentrum. ,,Het is niet alleen het betaald parkeren hoor. Er zijn al zo veel bedrijven weg. Het sterft hier gewoon langzaam uit en dat zie je inderdaad op een vrijdagmiddag als deze gebeuren’’, vertelt de bedrijfsleider van de Praxis die niet met zijn naam in de krant wil. Enkele weken geleden maakte het hoofdkantoor van de bouwwinkel bekend dat ze het filiaal gaan sluiten als het betaald parkeren niet wordt opgeheven. ,,Sindsdien weten we niets meer, maar er moet wel iets gebeuren. Er staat inmiddels zo veel leeg en ik weet dat er nog meer mee gaan stoppen. Het is een ellende. Hoofdoorzaak is het betaald parkeren, maar ook het onderhoud hoor. Er gebeurt nu gewoon niets. Dat is zonde. Voor het park, maar ook voor de mensen die er werken. Eigenlijk is het een ellende’’, zo vult hij aan.

Dat vindt ook Mary Vuyk. Zij is één van de weinigen die gistermiddag op het parkeerterrein van DoeMere met haar auto betaald parkeert. ,,Ik koop een kaartje voor twee euro en dan maak ik een rondje door het centrum. Ik woon in Stripheldenbuurt en doe op vrijdag mijn vaste dingetjes. Hartstikke handig want het is niet druk, maar het is zonde.’’ Urban Interest, eigenaar van DoeMere, kon gisteren niet reageren op de staat van hun eigendom of op wat ze er mee van plan zijn.

Meer nieuws
Meest gelezen