Almere Vandaag - Commotie over vermeende 'Google Maps moord'
Gepubliceerd 17 april 2013 10:38 | Laatste update 17 april 2013 10:39

ALMERE / YOLANDE TUMP - Inmiddels is hij al meer dan 700.000 keer bekeken: de foto van Google Maps waarop volgens verschillende mensen een moord is te zien in het Beatrix Park in Almere. Voor politie Flevoland is het echter al een oude zaak.

,,Deze foto kennen we al langer'', vertelt Leonie Bosselaar van de politie. ,,Er is jaren geleden al onderzoek naar gedaan en hier is niks uitgekomen. De foto is genomen op een zonnige dag met veel bedrijvigheid. Het bloedspoor is ook niet meer dan een waterspoor. De foto is een klein iets van een groter geheel, waardoor het lijkt op een moord.'' De afbeelding is oorspronkelijk ook uit 2009.
De ophef over de foto begon afgelopen week toen een Almeerder op social media website Reddit een foto van de steiger in het Beatrixpark plaatste. 'A murder near my house on Google Maps', is de titel. Op de foto is de steiger te zien met een groot rood spoor. Aan het einde van het spoor staan twee mensen met een voorwerp wat op de grond ligt. Volgens mensen lijkt het alsof het tweetal een lichaam in het water willen dumpen.
De foto is de hele wereld over gegaan. Vanuit binnen- en buitenland stroomden de reacties binnen. De Telegraaf, RTL en Dichtbij.nl maakten allemaal een artikel over de dubieuze foto. Net als het Nieuwsblad.be, The Telegraph, The Sun, The Huffington Post en de Duitse krant Bild.
Niet alleen via de krantenwebsites, maar ook via social media werd er heftig gediscussieerd over de foto. Via Twitter ging de foto de hele wereld over en werd hij gedeeld door duizenden mensen, allemaal met hun eigen verklaring.

Meer nieuws
Meest gelezen