Almere Vandaag - ME ontruimt illegaal housefeest op de Steiger
Gepubliceerd 24 november 2013 8:56 | Laatste update 24 november 2013 8:56

ALMERE - De mobiele eenheid heeft vannacht een einde gemaakt aan een groot illegaal housefeest op bedrijventerrein de Steiger in Haven. Bij de ontruiming van het feest werd de ME bekogeld met stenen. Er werden meerdere feestgangers aangehouden.

De politie kreeg vannacht informatie binnen dat er in een leegstaand bedrijfspand aan de Steiger in Almere een illegale houseparty werd gehouden, waar honderden mensen op af waren gekomen. De organisatie van de houseparty weigerde het feest op te breken. In overleg met burgemeester Annemarie Jorritsma en het openbaar ministerie werd besloten het pand te ontruimen omdat er geen vergunning voor het feest was en omdat de brandveiligheid in het geding kwam.

Zo’n 75 agenten van de ME betraden het pand en zorgden dat de ongeveer 500 aanwezigen naar buiten gingen. Veel van de aanwezigen gingen zelf weg, ongeveer 150 mensen bleven buiten staan. Daar ontstond een grimmige sfeer. Er werd met stenen naar de ME gegooid.

In totaal zijn zes personen aangehouden op verdenking van geweld tegen een politieambtenaar en opruiing. Niemand raakte gewond.

Om de toeloop van feestgangers tegen te gaan werd de A6 en de A27 bij de afritten naar Almere afgesloten. Na de ontruiming werd de weg om 07.00 uur vrijgegeven.

Meer nieuws
Meest gelezen